Politika privatnosti

Crta sa adresom u Francuskoj 6, 11000 Beograd, email adresa office@crta.rs (u nastavku: Crta) obrađuje podatke o ličnosti, i obavezuje se i garantuje čuvanje i zaštitu privatnosti podataka svih donatora, u skladu sa važećim zakonskim okvirom Srbije i Evropske unije.

Crta prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o donatorima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge (email adresa, ime i prezime, broj telefona je opciono).

Podaci donatora se koriste za obradu transakcija i uz saglasnost donatora, informisanje o aktivnostima koje sprovodi Crta. Svi podaci o donatorima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Crte su odgovorni za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Crta ni pod kojim uslovima ne prosleđuje, ne prodaje, ne iznajmljuje prikupljene podatke o ličnosti trećim licima i ne koristi ih ni u koje druge svrhe, osim u svrhe ostvarivanja transkacija u vezi donacija.

Crta čuva podatke donatora koji se odnose na donaciju – transakciju u periodu od deset godina od dana uplate donacije. Podaci donatora koji su dali pristanak da se njihovi lični podaci koriste u svrhu obaveštavanja o Crtinim aktivnostima će se čuvati do opoziva saglasnosti donatora. Crta ne vrši automatizovano donošenje odluka i profilisanje. Crta vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Evropske unije u Srbiju, a transfer podataka se sprovodi na osnovu Standardne klauzule o zaštiti podataka o ličnosti koje je usvojila Evropska komisija. Crta ne vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Republike Srbije.

U slučaju sumnje da su prava donatora povređena ili ugrožena, donator se može obratiti Crti putem emaila office@crta.rs .

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja

Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, emailom na office@poverenik.rs  ili telefonom na +381 11 3408 900.